Qube

Qube is een schrijver in hart en ziel. Hij verheft het vertellen van verhalen tot een ware kunst en vult zijn tracks met de meest uiteenlopende thema’s. Lay back, relax, en luister ademloos naar wat de jonge mc op zijn hart heeft.

Minstens zo indrukwekkend zijn zijn liveshows, waar hij op energieke wijze verbinding maakt met de crowd en menig toeschouwer niet onberoerd achterlaat.

Hoewel Qube onmiskenbaar Nederlandstalige hiphop maakt, blijft hij verrassen door hier en daar wat te flirten met pop, soul, funk en rock.

 

De afgelopen paar jaar heeft de rapper al een flink aantal tracks gemaakt en op het internet geslingerd. Qube besloot dat hij zijn hobby wilde uitbouwen naar iets serieus. Om dit vorm te geven startte hij in 2016 met zijn propedeuse-jaar aan de Rockacademie te Tilburg. De sfeer in deze broedplaats van muzikaal talent zorgde voor een stevige stimulans van zijn productiviteit, en dit bleef niet onopgemerkt.


In Januari 2017 publiceerde de PZC een uitgebreid krantenartikel over Qube naar aanleiding van zijn kersverse singel “Hoe het Moet”.
De track werd regelmatig gedraaid bij Omroep Zeeland en de videoclip van de track was meer dan eens te zien bij het TV kanaal van dezelfde omroep. Ook Peter Slager (bassist en tekstschrijver bij Bløf) was positief over het nummer: “Zo, daar! Gewoon uit Middelburg. Luister goed, want hij weet precies hoe het moet"

 

De rapper was al te zien en horen op een aantal Nederlandse podia en festivals, waaronder: De Spot (support act voor Zwart Licht), Zeeland Nazomerfestival (support act voor Diggy Dex), Concert at Sea.

 

Qube sloeg een nieuwe muzikale weg in toen hij een vlot lopende samenwerking vond met producer Locus. Het duo kwam menigmaal samen om te werken aan nieuwe tracks. Dit resulteerde in een 5 tracks tellende ep ‘Zuiver’ die op 8 oktober 2017 verscheen. De plaat ontleent invloeden uit funk en soul en toont een opvallende diversiteit doordat de meest uiteenlopende thema’s uit de tekstuele taart worden aangesneden.

Info

Datum: zaterdag 09 juni

Podium: Zaal

Tijd: 16:15

Gratis entree
Delen