Over Anywave

Over Anywave

Anywave bestaat als sinds begin jaren ?80, in die tijd kwam het idee tot stand door een aantal regionale musici die ieder jaar afreisden naar het bekende Pinkpop festival. Omdat er zoveel lokale bandjes zijn op het eiland, moet een festival op Schouwen-Duiveland ook mogelijk zijn, was het idee. Zo gezegd, zo gedaan, want op 27 juni 1981 barstte Anywave los met 11 lokale artiesten. We zijn inmiddels uitgegroeid tot een alom bekend festival van formaat waarin de diversiteit in de Nederlandse muziekcultuur goed te zien en horen is, waar niet alleen regionale bandjes maar ook een hoop landelijke artiesten hun kunsten komen vertonen. Dit jaar is de 37e editie alweer aan de beurt!

 

Waar is Anywave?

Anywave bevind zich op het terrein van poppodium Brogum in Zierikzee.

 

Het adres is:

Julianastraat 46
4301 NC Zierikzee

 

Toegang

Het Anywave Festival is een deels gratis en deels betaald festival. Volgens traditie is de toegang woensdag & zaterdag gratis, de donderdag & vrijdag zijn wel betaald. Prijzen en tijden kun je vinden bij het programma. Hieronder voor de duidelijkheid een overzicht:

 

Woensdag (Kindermiddag):              Gratis

Donderdag:                                      7,50 voorverkoop / 10 aan de deur

Vrijdag:                                             12,50 voorverkoop / 15 aan de deur

Zaterdag:                                          Gratis

 

Na het inleveren van de entreekaart krijg je een polsbandje, op vertoon van dit bandje heb je toegang tot het festivalterrein en kun je tussendoor het festivalterrein verlaten en betreden.

 

 

Tijden

Hoewel Anywave 4 dagen is biedt het geen continue programma, dus de tijden in de gaten houden is een goed idee! Hieronder hebben we een duidelijk overzicht voor je van de openingstijden van het terrein:

 

Woensdag 7 juni                            15:00 - 17:00

Donderdag 8 juni                           20:00 23:00

Vrijdag 9 juni                                  20:00 02:00

Zaterdag 10 juni                            14:30 02:00

 

Eten & Drinken

De tijd dat het aanbod op Anywave uit een frietje met mayonaise bestond ligt ver achter ons. Al een aantal jaren is het aanbod eten op Anywave gevarieerd en veel uitgebreider, daardoor is er voor elk wat wils. Er is nog steeds friet met een snack verkrijgbaar, maar ondertussen is er ook keuze uit bijvoorbeeld pizza of Thais, en hebben we natuurlijk ook vegetarisch en glutenvrij eten.

Aan de bar ? in de zaal en tent ? worden bier en frisdranken geschonken. Ter info, niet onbelangrijk: Alcoholische dranken mogen niet geschonken, aangeboden of verkocht worden aan jongeren onder de 18 jaar. Dat stelt de wet en die wordt op Anywave gerespecteerd. Ben je ouder dan 18, weet dan dat je geen alcoholische drankjes mag kopen voor of aanbieden aan min 18-jarigen. Je betaalt aan de drank- en eetstandjes uitsluitend met drank/eet-bonnen.

 

 

Bonnen

Op Anywave wordt er uitsluitend gewerkt met Anywave drank/eet-bonnen. Deze zijn verkrijgbaar in de tent bij de bonnenbar. Naast de Anywave bonnen kunnen ook de traditionele gele Brogum munten ingeleverd worden. De Anywave bonnen zijn geldig t/m 31 december 2017 en kunnen vanaf september ingeleverd worden bij de reguliere Brogum avonden.

 

 

Betalen

Er kan zowel cash als met pin betaald worden op het Anywave Festival. Er kan helaas niet gepint worden voor cash dus mocht je van plan zijn merchandise van bands te willen komen neem dan voor de zekerheid cash geld mee! Er bevinden zich op 10 min lopen meerdere pin-automaten om cash geld op te nemen.

 

 

Parkeren

Rondom het terrein van Brogum / Anywave bevinden zich voldoende gratis parkeergelegenheden. Enkele parkeerterreinen op een korte loopafstand zijn:

 

-    Parkeerterrein op 4 min lopen:     ?S Heer Lauwendorp, Zierikzee

-    Parkeerterrein op 6 min lopen:     Groene Weegje, Zierikzee

-    Parkeerterrein op 11 min lopen:   Hoofdpoortstraat, Zierikzee

 

 

Op de fiets

Iedereen die op de fiets naar Anywave komt, kan zijn of haar fiets kwijt in de fietsenstalling nabij de ingang, boven aan de welbekende dijk, van het festivalterrein.